pondělí 29. června 2009

Filmová smršť tohoto léta - roboti na plátnech

Oba filmy, o kterých se dnes chci zmínit jsou žánru sci-fi, v obou filmech mají jednu z hlavních rolí roboti a oba jsou velmi povedené kousky, které se jistě vyplatilo natočit. Ano, je řeč o Terminator: Salvation (již čtvrtý díl legendárního sci-fi) a Transformers: Revenge of the Fallen.

Oba filmy jsou již ke shlédnutí i v českých kinec, Terminator 4 přišel o něco dříve než pokračování veleúspěšného filmu, který se inspiroval od kreslených Tranformers z 80. let. Na kreslený seriál Transformers si moc dobře pamatuji, a to protože to byla jedna z mých nejoblíbenějších "pohádek". Optimus Prime (Primus) a Megatron proti sobě bojovali již v kreslené podobě, ale před 2 lety si Michael Bay, společně s podporou od Stevena Spielberga, troufl Transformers převést do dnešní podoby a můžu s jistotou říct, že udělal dobře. Proto také letos (konkrétně na konci června) vyšlo jeho pokračování, které má v českých kinech podtitul "Pomsta Poražených". Opět je v hlavní roli mladý studentík Sam, jehož dědeček objevil kdysi dávno jednoho z Transformerů. Sam se od prvního dílu moc neliší, zůstavá stejný, začíná sice studovat na univerzitě, ale jeho život zůstává při starém, do té doby než...

Nechci zde prozrazovat, co se ve filmu děje, a i kdybych chtěl, pořádně nemohu - film jsem totiž zatím neviděl, ale do kina mě táhne hned od jeho premiéry.



Co se týče čtvrtého pokračování Terminátora, to se odehrává v roce 2018 a zachycuje válku mezi stroji lidskými přeživšími, které má spasit John Connor (Christian Bale - Batman: Temný rytíř). Kromě Christiana Bala se ve filmu objeví Sam Worthington, Bryce Dallas Howard a další.

Oba snímky jsem zatím neviděl, ale z recenzí, povídaček od přátel na vás a na sám sebe musím apelovat s větou: "Mazejte do kina, to stojí za to!"

Žádné komentáře:

Okomentovat